Wat is iBelasting?

iBelasting verzorgt belastingaangifte op no cure-no pay basis. Heb je geen recht op belastingteruggave, dan betaal je niets!

 

Aanvragen

Aan de hand van deze vragen stelt onze computer jouw persoonlijke aanvraagformulier samen. In dit aanvraagformulier vind je een overzicht van de gegevens die we nodig hebben om je aangifte optimaal te kunnen opstellen. Dit overzicht ontvang je, samen met een begeleidende brief in je mailbox.

Ondanks het feit dat wij je complete aangifte verzorgen en indienen, blijf je zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens die je aan ons verstrekt. Vul de gegevens dus naar waarheid in.

Vragenlijst
We kunnen je aangifte bij de belastingdienst indienen en corrigeren tot 5 jaar terug. De overige vragen vul je in aan de hand van de situatie zoals die in dit jaar was.
Kies ja als je een of meerdere bijbanen hebt gehad waarvan je een loonstrook hebt ontvangen. Eventuele 'zwarte' bijverdiensten tellen hiervoor niet mee.
Kies ja als je een parttime of fulltime opleiding gevolgd hebt. Kies nee in alle andere gevallen.
Selecteer MBO/HBO/WO als het een geregistreerde opleiding is waarvoor je studiefinanciering kunt ontvangen. In alle overige gevallen kies anders.
Kies anders als je op een ander moment dan in de zomer bent ingestroomd- of uitgestroomd.
Kies ja als je een prestatiebeurs hebt ontvangen. Als je geen prestatiebeurs of alleen een lening hebt ontvangen, kies nee.
Als je je studie in het jaar waarover je belastingteruggave wilt aanvragen hebt afgerond, is de kans groot dat deze is omgezet in een gift. Als dit het geval is, kies ja.
Als je kosten hebt gemaakt voor boeken, sillabie, een computer of andere studiegerelateerde zaken, kies ja.
Dit zijn reiskosten die je gemaakt hebt omdat je geen recht meer had op een OV jaarkaart, of bijvoorbeeld omdat je in het weekend naar een stageadres moest en je OV jaarkaart was in het weekend niet geldig.
Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor malariapillen wanneer je een verre reis naar het buitenland hebt gemaakt. Het gaat alleen om ziektekosten welke niet door je zorgverzekeraar vergoed zijn.
Dit zijn inkomsten die je gehad hebt en waarvoor je geen loonstrook hebt ontvangen. Hieronder vallen niet inkomsten uit een eigen onderneming die is ingeschreven bij de Belastingdienst en/of bij de Kamer van Koophandel; in die gevallen kunnen we je aangifte niet via iBelasting behandelen.
Als je (1) een eigen onderneming hebt, (2) een groot eigen vermogen, (3) een koophuis of (4) een bijzondere fiscale regeling hebt, kunnen we je aanvraag helaas niet via iBelasting behandelen.
Persoonlijke gegevens
|
Als we vragen hebben, nemen we telefonisch contact met je op via het nummer dat je hier invult.
Als je recht hebt op teruggave, zal de belastingdienst het bedrag waar jij recht op hebt op dit rekeningnummer storten.
Dit nummer bestaat uit 9 cijfers en je vindt het nummer op je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Vroeger heette dit het SOFI nummer.
Naar dit email adres zullen we jouw aanvraagformulier versturen. Heb je de email niet ontvangen, dan is de kans groot dat deze in je spam-folder terecht is gekomen.