Nu.nl

AMSTERDAM Tienduizenden werkende studenten laten elk jaar veel geld liggen door geen of verkeerd belastingaangifte te doen. Volgens de belastingdienst lopen de jongeren daarmee twee- tot driehonderd euro per persoon mis.

Lees meer op nu.nl

 
mijn belastingteruggave

Mark (20)

Naam: Mark
Leeftijd: 20
Studie: Business Enginering
Plaats: Haarlem

Vorig jaar heb ik mijn belastingaangifte zelf gedaan. Op veel punten wist ik niet zeker wat ik in moest vullen. Ik kreeg 89 euro terug, en het kostte me veel tijd om mijn aangifte in te vullen. Bovendien was ik erg bang om een foutje te maken, want ik was bang voor problemen met de belastingdienst. Daardoor heb ik mijn aangifte toen heel terughoudend ingevuld. Achteraf gezien heb ik daardoor waarschijnlijk geld laten liggen, toch best zonde.

Dit jaar was mijn aangifte nog complexer, omdat ik een paar maanden in het buitenland heb stage gelopen. Mede daarom besloot ik om mijn aangifte door iBelasting te laten verzorgen. Het bedrag dat ik terugkreeg houd ik liever privé, maar ik had in ieder geval nooit gedacht dat ik zo veel terug zou krijgen.

Reactie van Martine, medewerkster DataDebt CV:
Mark kreeg inderdaad een behoorlijk bedrag terug, en dat kwam met name omdat hij meerdere bijbanen had gehad. Daarnaast is het trouwens zo dat je je aangifte tot 5 jaar terug kunt herzien. Als je denkt dat je in een voorgaand jaar een incorrecte aangifte hebt ingediend, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.