Makkelijk Geld Verdienen

Wil je meer tips over makkelijk geld verdienen en belastingteruggave? Kijk ook eens op Makkelijk Verdiend en Vlugge Flappen.

 
Nu.nl

AMSTERDAM Tienduizenden werkende studenten laten elk jaar veel geld liggen door geen of verkeerd belastingaangifte te doen. Volgens de belastingdienst lopen de jongeren daarmee twee- tot driehonderd euro per persoon mis.

 
mijn belastingteruggave

De iBelasting procedure

Belastinggeld terugvragen gaat in vijf eenvoudige stappen. Bij de eerste drie stappen kom je zelf in actie te komen; stap drie en vier worden volledig door onze medewerkers gedaan. Hieronder lees je in detail wat er bij welke stap gebeurt.

1. Jouw gegevens invullen op de website
Als eerste hebben we je gegevens nodig. Dit zijn de ?standaard? gegevens die van je worden gevraagd als je ergens een dienst afneemt, zoals je naam en je adres. Behalve dat hebben we je BurgerServiceNummer nodig (dit heette vroeger je SOFI nummer) en natuurlijk het nummer van je bankrekening.

Het tweede deel van de invoermodule bevat een aantal vragen over jouw situatie. Jouw situatie bepaalt namelijk welke overzichten we van je nodig hebben; aan de hand van deze vragen bepaalt ons systeem welke overzichten we van jou nodig hebben.
Als je alles hebt ingevuld en de vragen hebt beantwoord, klik je op verzenden. Je ontvangt van ons twee emails: een begeleidende brief, en een email met jouw persoonlijke aanvraagformulier.

2. Je aanvraag compleet maken
De email met het persoonlijke aanvraagformulier print je uit. Indien er in jouw situatie overzichten nodig zijn, staan deze in het aanvraagformulier voorgeprint. Deze overzichten vul je met blauwe of zwarte inkt in. Vervolgens voeg je kopieen van de documenten toe die in de email staan vermeld. Het

3. Je complete aanvraag opsturen
Je complete aanvraag stuur je in een gesloten envelop naar ons kantoor in Amsterdam zuid.

4. Jouw aanvraag wordt door ons behandelt
Zodar je aanvraag bij ons binnenkomt zal deze door een van onze medewerkers worden behandeld. Als er onduidelijkheden zijn, zal onze medewerker telefonisch contact met je opnemen.
De medewerker die jouw aanvraag behandelt zal vervolgens een pro-forma berekening maken van jouw belastingaangifte. Daar kunnen twee dingen uitkomen: je hebt geen recht op teruggave, of het bedrag waar je recht op hebt is kleiner dan 58 euro, of je heb wel recht op teruggave en het bedrag is groter dan 58 euro.

5a. Je hebt recht op teruggave en het bedrag is groter dan 58 euro
Gefeliciteerd! Je krijgt geld terug en onze medewerker zal je aanvraag indienen bij de belastingdienst. De belastingdienst verschaft dan het bewijs van acceptatie: dit is een document waaruit blijkt dat een geregistreerd belastingconsulent een aangifte heeft gedaan. De belastingdienst heeft hiermee ook de verplichting het bedrag waar jij recht op hebt aan jou uit te keren, en jij zult het bedrag op je rekening ontvangen.

Je ontvangt van ons per post een kopie van het bewijs van acceptatie, samen met een begeleidende brief waarin we je bedanken voor het gebruikmaken van onze service. De 57,50 die we voor onze service vragen zal automatisch van je rekening worden afgeschreven.

5b. Je hebt geen recht op teruggave, of het bedrag waar je recht op hebt is kleiner dan 58 euro.
In dit geval wordt je aangifte niet door ons ingediend. Je ontvangt een brief van ons waarin we je laten weten dat je helaas geen recht hebt op teruggave. Uiteraard brengen we geen kosten in rekening!

Enthousiast geworden? Begin hier met het invullen van je gegevens.

Heb je nog vragen over de procedure, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.